TA Tool Rental Services

Bij een TA liggen de boltingwerkzaamheden op het kritieke pad. Door problemen met het veilig, snel en nauwkeurig loshalen en vastzetten van bout­verbindingen wordt veel kostbare tijd verloren. HYTORC TA Tool Rental Service lost dit voor u op door ervoor te zorgen dat u het juiste gereedschap op de plant heeft staan. Zo heeft u altijd direct toegang tot modern en veilig gereedschap, waarmee bovendien doorlooptijden kunnen worden gehalveerd. Door de gereedschappen tegen een vaste prijs te huren, verlaagt u uw total cost of ownership, terwijl continuïteit wordt gewaarborgd.

Voorkom tijdsverlies

Met een toolbox- of container grijpt u nooit mis en hoeft er niet meer gewacht te worden op vervangend of zwaarder gereedschap. Simultorc staat voor het simultaan sluiten van een flensverbinding. Dit bewezen concept sluit flenzen twee tot vier keer sneller en daarbij ook nog in één keer lekvrij. Gecombineerd met volautomatische pompsystemen en het HYTORC Washersysteem loopt de tijdswinst nog verder op.

Verhoog de veiligheid

Door gebruik te maken van het HYTORC Washersysteem wordt beknellingsgevaar volledig uitgesloten. Bout­verbindingen kunnen door één persoon en op veilige afstand worden aangehaald. Sleutels, pompen en slangen zijn gekalibreerd en gecertificeerd. Indien gewenst ook voor omgevingen met explosie- of ontbrandingsgevaar.

Nauwkeurigheid

Een nauwkeurig gesloten verbinding is een betrouwbare verbinding. Een betrouwbare verbinding is dicht en blijft dicht. Zo voorkomt u derving door lekverlies, en worden veiligheid voor mens en milieu gewaarborgd.

Ervaring biedt zekerheid

Met meer dan 50 jaar ervaring met de petrochemische industrie weten we wat er leeft. Niet alleen als leverancier van gereedschap, maar ook als betrouwbare partner voor het verhelpen van bottlenecks, elimineren van bad actors en het verhogen van veiligheid en efficiency. We maken deel uit van het wereldwijde HYTORC-netwerk dat kennis deelt en de vraag van de klant weet om te zetten in innovatieve producten en diensten.

Lyondell, GE, Shell, en BP Refinery gingen u voor. Wordt uw volgende TA de meest effectieve ooit? Neem geheel vrijblijvend contact met me op.

Maikel van de Kooij
Senior Specialist Industrial Bolting,
HYTORC Nederland BV

Tel. +31 24 3030 955

Showcases

Ondanks de relatief grote hoeveelheid verschillende flensverbindingen is de problematiek voor veruit de meeste verbindingen het zelfde: het lekvrij sluiten kost onverwacht veel tijd. Een deel van onderstaande verbindingen hadden voorheen meerdere pogingen nodig om in één keer lekvrij gesloten te worden. Door deze bad actors met Simultorc en het HYTORC washersysteem aan te pakken werden vertragingen en lekkages voorkomen. In alle situaties werd gebruik gemaakt van hands free bolting. Hierbij bedient de monteur meerdere sleutels tegelijk, waardoor ongelukken door miscommunicatie zijn uitgesloten. Onderstaande tijdswinst betreft de doorlooptijden. De uiteindelijke besparing in manuren is aanzienlijk hoger.

De HYTORC Nut werkt als mechanische tensioner en voorkomt problemen met loshalen en vreten/koudlassen bij verbindingen met hoge temperaturen.

Channel head

Voorheen: 15 uur
HYTORC: 5 uur
Voordeel: 10 uur tijdswinst

Reduction exchanger

Voorheen: 5 uur
HYTORC: 1,5 uur
Voordeel: 4,5 uur tijdswinst

Reactor inlet joint

Voorheen: 5,5 uur
HYTORC: 1,5 uur
Voordeel: 4 uur tijdswinst

Manway

Voorheen: 7 uur
HYTORC: 3 uur
Voordeel: 4 uur tijdswinst

Manway

Voorheen: 8 uur
HYTORC: 2,5 uur
Voordeel: 5,5 uur tijdswinst

Reactor dome

Voorheen: 18 uur
HYTORC: 5 uur
Voordeel: 13 uur tijdswinst

Dollar plate

Voorheen: 14 uur
HYTORC: 4 uur
Voordeel: 10 uur tijdswinst

Reactor lid

Voorheen: 5 uur
HYTORC: 1 uur
Voordeel: 4 uur tijdswinst

Steam valve

Voorheen: 6 uur
HYTORC: 0,5 uur
Voordeel: 5,5 uur tijdswinst

Kijk hier voor meer showcases.