Simultorc met LoadDISC

Hogedrukflens gasleiding in één keer lekvrij sluiten.

Merk-Type installatie/machines: Hoge druk gasleiding- 28 studbolts B7  2-1/2”. Toepassing: Flensverbinding die nauwkeurig moest worden gesloten voor een duurzame, lekdichte verbinding.

Gebruikte producten: 4 stuks Avanti-10 met Loaddisc drive volgens het multi-toolconcept Oude methode: Tensioners Probleemsituatie: Gewicht en handelbaarheid van de tensioners in combinatie met tegenvallende resultaten van de gewenste nauwkeurigheid. Er was sprake van een te grote onderlinge spreiding in boutkracht per bout. Voordeel / winst: Geen verplaatsingen met zware tensioners meer. Tevens is er nu ook geen break-loosetest meer benodigd. Met de Avanti-tools kan men handenvrij werken, terwijl de operator zich niet in de buurt van het het hogedruksysteem hoeft te bevinden. Een grote nauwkeurigheid van het eindresultaat en tijdsbesparing op de werkzaamheden.

Multi-toolconcept

Onze medewerker bedient tijdens deze demonstratie met één afstandsbediening de vier stuks momentsleutels Avanti-10. Door de LoadDisc draaien de contramoeren niet mee.

Flens met LoadDiscs

Resultaat: Deze flens is nauwkeurig vastgezet met het Hytorc multi-toolconcept in de helft van de gebruikelijke tijd en met een lage spreiding in boutkracht.

Gerelateerde producten