Kop warmtewisselaar en HYTORC Nut

Door het toepassen van HYTORC Nuts is een sideload- en torsievrije opspanmethode gebruikt, die in de toekomst problemen uitsluit.

Toepassing: Wisselaar kop voorzien van HYTORC Nuts CN style.

Gebruikte producten: HYTORC Nut CN-style.

Oude assemblagemethode: Traditioneel torquen.

Probleemsituatie: Door de fijne schroefdraad in combinatie met hoge sideload bij traditioneel torquen zijn meerdere studs in de pijpenplaat vast gevreten en waarbij de pijpenplaat zwaar beschadigd is.

Voordeel / winst: Door het toepassen van HYTORC Nuts is een sideloadvrije en torsievrije opspan methode gebruikt, die in de toekomst dergelijke problemen uitsluit. De HYTORC Nut wordt ook wel een mechanische tensioner genoemd. Het is het enige systeem ter wereld wat vooraf gekalibreerd geleverd wordt, waardoor een repeteerbare nauwkeurigheid van 5% kan worden gewaarborgd. Dit alles, zonder de nadelen van hydraulisch tensionen.

Kop warmtewisselaar

Bij conventioneel torquen werd de pijpenplaat beschadigd door vastvreten van moeren. Dit effect wordt met name veroorzaakt door side load. Omdat de Hytorc nut de bouten mechanisch tensioned, is er geen sprake van sideload of torsiekrachten. Ook zijn er geen draaiende delen meer op de pijpenplaat, waardoor deze niet beschadigd.

Kop warmtewisselaar
HYTORC Nut

HYTORC Nut

Omdat de Hytorc nut een repeteerbare nauwkeurigheid van maar liefst 5% heeft kan men gecontroleerd voorspannen tot ver in de rekgrens.

HYTORC Nut

Door mechanisch te tensionen elimineert men de nadelen van hydraulisch tensionen zoals load-loss bij overstrekken en loslaten van de spanning in de bout.

HYTORC Nut

Gerelateerde producten