ICE met HYTORC Washer op draaikrans

Geen extern reactiepunt, dus geen risico op letsel door beknellen en beschadiging van de draaikrans. De werktijd werd gehalveerd waardoor het gereedschap zichzelf snel terugverdiende.

Toepassing: Draaikrans.

Gebruikte producten: ICE en Hytorc Washer

Oude assemblagemethode: Conventionele hydraulische momentsleutel.

Probleemsituatie: Beschadiging van de draaikrans door conventioneel afsteunen. Daarnaast had men de behoefte aan een veilige en snelle manier om de bouten van hun draaikrans vast te zetten. Deze werkzaamheden kostten tussen de 30 en de 40 minuten.

Voordeel / winst: Geen extern reactiepunt en dus geen beschadiging van de draaikrans. Daarnaast snel, veilig en nauwkeurig werken. De werktijd werd verkort tot minder dan 15 minuten.

Draaikrans met HYTORC Washers

Deze draaikrans is voorzien van HYTORC Washers. Deze onderlegring maakt het mogelijk om zonder reactiearm te werken. Dit betekent geen beknellingsgevaar, hogere nauwkeurigheid en sneller werken!

Draaikrans met HYTORC Washers
Montage Hytorc Washer

Montage Hytorc Washer

De Hytorc Washer wordt onder de moer geplaatst, met de geribbelde zijde naar de flens.

Torquen met de ICE, zonder reactiearm

De ICE is geschikt voor conventioneel torquen maar ook voor torquen zonder reactiearm. De ICE kan ook gebruikt worden als tensioner in combinatie met de HYTORC NUT. Door de flexibele slangaansluitingen en de volledig automatische reactiepal overwint de ICE iedere andere tool op het gebied van snelheid, veiligheid en nauwkeurigheid.

Torquen met de ICE, zonder reactiearm
Veiligheid, snelheid en nauwkeurigheid

Veiligheid, snelheid en nauwkeurigheid

Binnen 15 minuten zijn alle 48 bouten op het juiste moment vastgezet. Een snellere en veiligere methode bestaat er niet!

Gerelateerde producten