Tentec Airbac-serie

Airbac-series – Topside tensioners

De Airbac-serie topside tensioners is een doorontwikkeling van de standaard CTST-tensioner-serie. De Airbac-serie beschikt over een uniek ‘piston retract’-systeem waardoor de eenvoud en snelheid van werken verhoogd wordt. De Airbac-serie kan worden toegepast op drukhoudende applicaties, staalconstructies en machinebouw. De serie bestaat uit zes modellen voor de boutrange M20 tot M100, welke geschikt is voor flenzen volgens de richtlijn ANSI B16.5, ANSI B16.47 Series A, MSS-SP44, API-6A en API-17D. De Airbac-serie heeft een maximale werkdruk van 1500 bar.
Een kit bestaat uit een load cell met een bijbehorende range aan pullers, brugstukken en nut rotating sockets voor de diverse boutmaten (conversion kits). Standaard zijn er metrische en UNC-/UNF-kits beschikbaar. Op verzoek kunnen tevens specials ontworpen worden.

Kenmerken: (extra t.o.v. CTST-serie)

  • Airbac Piston retract: Uniek aan de Airbac-serie is zijn piston retract-functie. In tegenstelling tot veerretoursystemen werkt de Airbac-tensioner met een drukluchtkamer om de zuiger weer terug te drukken naar zijn beginstand. Dit werkt meer dan 3x zo snel als veerretoursystemen. Met een volle luchtdruklading van 5 bar kunnen tot 800 cycli worden gemaakt alvorens deze dient te worden bijgevuld.
  • Lichtgewicht: De Airbac-technologie maakt de tensioners 20% lichter dan veer-retour systemen
  • Vernikkelde coating: De Airbac-serie is standaard voorzien van een vernikkelde coating welke vele malen beter bestand is tegen corrosie.