Tentec WTB-series tensioner

WTB series – Wind Turbine Blade style tensioners

De WTB-series is speciaal ontwikkeld voor de windindustrie. Hierbij is vaak vraag naar hoge voorspankrachten in combinatie met weinig radiale ruimte. De WTB-serie is voorzien van twee boven elkaar geplaatste zuigers, waardoor hij hoge voorspankrachten behaalt terwijl zijn diameter zeer gering is. Door zijn vele voordelen wordt hij echter ook veel in andere industrieën toegepast. De WTB-serie werkt op maximale druk van 1.350 bar.

Tentec WTB-series tensioner

WTB series – Wind Turbine Blade style tensioners

Deze tensioners zijn speciaal ontwikkeld voor de windindustrie. Hierbij is vaak vraag naar hoge voorspankrachten in combinatie met weinig radiale ruimte. De WTB-serie is voorzien van twee boven elkaar geplaatste zuigers, waardoor hij hoge voorspankrachten behaalt terwijl zijn diameter zeer gering is. Door zijn vele voordelen wordt hij echter ook veel in andere industrieën toegepast. De WTB-serie werkt op maximale druk van 1.350 bar.

Kenmerken

  • Auto tensioner reset: De WTB serie is standaard voorzien van een veersysteem, waardoor de zuiger na het aflaten van de oliedruk automatisch terugkeert naar de beginpositie. Handmatig terugdraaien is dus verleden tijd en dat levert veel tijdwinst.
  • High life pullersysteem + Fail safe: De puller is vervaardigd uit hoge kwaliteit materiaal waardoor controle pas bij 10.000 cycles hoeft plaats te vinden. Bij veel merken is directe vervanging bij 5000 cycles de standaard.
  • Draaibare slangaansluiting: de WTB serie is standaard voorzien van een draaibare slangaansluiting zodat de slang altijd optimaal wegloopt. Wel zo veilig als met 1350bar gewerkt wordt.
  • Moer-rundownmechanisme: door een simpel tandwielsysteem kan de moer na het voorspannen eenvoudig naar beneden worden gedraaid middels een gearbox + momentsleutel aan de buitenkant van de tensioner. Zo blijft consistentie van het resultaat gewaarborgd.
  • Optioneel: optioneel kan een cycle counter worden voorzien.
Tensioner Automatic Reset