FAQ Lithium Series II

Een overzicht van veelgestelde vragen

Wat is TorcSense Technologie?
De TorcSense™-technologie is een direct koppelmeetsysteem. Het maakt gebruik van een op rekstrook principe gebaseerde transducer die het toegepaste koppel op de boutverbinding bewaakt. Doordat er sprake is van een directe meting is sprake van nauwkeurigere en meer uniforme resultaten.

Wat is de Snug-functie?
De Snug-functie is een functie die wordt gebruikt om boutverbindingsoppervlakken met elkaar in contact te brengen en uit te lijnen, voordat ze volledig worden aangedraaid. Dit principe wordt vaak gebruikt in de bouwsector, waarbij het nog handmatig wordt toegepast. Met het LITHIUM SERIES II-gereedschap is het nu ook mogelijk om extra lage aahaalmomenten toe te passen (snug-tight), waardoor de handmatige inspanning voor het vastzetten van boutverbindingen aanzienlijk wordt verminderd. Bij gebruik van de Snug-functie is de nauwkeurigheid lager dan in het gekalibreerde bereik.

Wat is er precies veranderd in de aandrijving om deze sterker te maken?
De LITHIUM SERIES II versnellingsbak is 20 % sterker dan zijn voorganger. Het gereedschap maakt gebruik van dikkere tandwielen en robuustere materialen. Sommige tandwielen hebben een groter aantal tanden. Tevens is een 3e trap ingesloten voor extra ondersteuning.

Wordt verwacht dat de borstelloze motor een langere levensduur heeft?
De nieuwe borstelloze motor in de LITHIUM SERIES II Tool heeft meer dan 5 keer de levensduur in vergelijking met een borstelmotor equivalent.

Welke modellen zijn voorzien van een zijhandgreep met het gereedschap?
De zijhandgreep wordt bij alle modellen meegeleverd.

De gebruikersinterface ziet er anders uit. Wat is er veranderd?
Het startscherm en de menustructuur zijn opnieuw ontworpen met alle nieuwe pictogrammen, indicatoren en een eenvoudige navigatie lay-out, waardoor de tool intuïtief en eenvoudig te gebruiken is.

Wat zijn de voordelen van de volledig aluminium behuizing?
De nieuwe volledig aluminium behuizing verbetert de slagvastheid en duurzaamheid van het gereedschap aanzienlijk, waardoor de vitale onderdelen worden beschermd. De behuizing is ook vernikkeld voor corrosiebestendigheid.

Wat doet de richtingsschakelaar?
De schakelaar voor de draairichting kan met een simpele druk op de knop snel van draairichting veranderen en loslaten.

Bevat het gereedschap een werklamp?
Ja, het gereedschap bevat een werklamp die het werkgebied verlicht en de zichtbaarheid, veiligheid en productiviteit verbetert.

Welke geavanceerde aanhaalmethoden biedt het gereedschap?
Het LITHIUM SERIES II-gereedschap biedt naast de standaard momentmethode vooralsnog 3 geavanceerde aanhaalmethoden:

  1. Moment-hoekmethode,
  2. Moment-controlemethode,
  3. Vast aantal rotaties (voor bijv. afsluiterbediening)

Wat is de geavanceerde aanhaalmethode Moment-Hoek?
Met de moment-hoek methode worden bouten eerst op een voegmoment vastgezet, waarna deze middels een vaste draaihoek naar zijn volledige boutkracht wordt gezet. Zie www.hytorc.nl voor uitgebreidere uitleg over alle voorkomende aanhaalmethoden.

Wat is de geavanceerde aanhaalmethode, ‘Moment-controle’?
Met de moment-controlefunctie kan de gebruiker bepalen of een eerder aangedraaide verbinding nog steeds aan de specificaties voldoet.

Wat is de geavanceerde methode ‘Rotaties’?
De rotatiefunctie stelt de gebruiker in staat om de tool een vast aantal rotaties te laten draaien. Dit wordt veel toegepast bij bijvoorbeeld afsluiterbediening.

Hoe beschermt de tool de display?
Het gereedschap is voorzien van een rubberen schokdemper rondom het display. De schokdemper is gemaakt van een zacht synthetisch materiaal dat stootvast is en het display en de knoppen beschermt.

Wat is de maximale capaciteit van de LITHIUM SERIES II tool?
De LITHIUM SERIES II modellenrange is uitgebreid waardoor het krachtigste model een maximaal koppel van maar liefst 7100 Newton meter kan leveren.

Welke aandrijvingen zijn compatibel met de LITHIUM SERIES II Tool?
Het gereedschap is compatibel met zowel de standaard reactiearmen en doppen, alsook de veiligheidsreactiearmen alsook de HYTORC Washer en HYTORC Nut-aandrijvingen.

Hoeveel functieprofielen kan de gebruiker aanmaken?
De gebruiker kan tot 30 functieprofielen aanmaken.

Hoeveel Job ID’s kan de gebruiker aanmaken?
De gebruiker kan tot 100 Job ID’s aanmaken.

Hoeveel gebeurtenissen kan de tool in zijn geheugen opslaan?
De tool kan 65.000 gebeurtenissen opslaan in het geheugen. Nadat het geheugen is verbruikt, zal de tool beginnen met het overschrijven van de oudste gebeurtenis.

Wat is het bestandstype van de job export welke kan worden gemaakt?
Bestandstype is in .csv-formaat

Hoeveel toegangsniveaus zijn er in de LITHIUM SERIES II-tool?
De LITHIUM SERIES II-tool heeft een hiërarchie van 5 gebruiker toegangsniveaus die een grotere controle over de vele functies van de tool mogelijk maakt. Het is dus mogelijk uw medewerker alleen toegang te geven tot gelimiteerde functies of gedefinieerde bolting profielen. Zie hieronder de referentie van de functies per toegangsniveau.