FAQ HYTORC Washer

Hoe installeer ik de HYTORC-reactiewasher?
De HYTORC-reactiewasher en J-Washer zijn geïnstalleerd met de afgeschuinde zijde (de zijde met markewashers) naar de flens toe. Breng de smering alleen aan op de vlakke kant van de moer.

Heb ik HYTORC gereedschap nodig om de washer te gebruiken?
Nee, de HYTORC-sluitwashers kunnen met conventionele boutgereedschappen worden gebruikt; de veiligheidsvoordelen van pinch-point free bolting zijn echter alleen beschikbaar bij gebruik van HYTORC-gereedschappen.

Hoe installeer ik de Backup Washer?
Installeer de HYTORC Backup Washer tussen de flens en de achterste moer. Als u een zeskantbout gebruikt, installeer dan de borgring met de afgeschuinde kant (binnenste gat) naar de boutstraal toe.

Wat zijn de voordelen van de HYTORC-Washers?
Bij gebruik met dubbele contactdozen en compatibel boutgereedschap, elimineert de HYTORC-ringer de noodzaak van reactiearmen en potentieel gevaarlijke knelpunten.

Waar is de HYTORC Washer van gemaakt?
HYTORC-washers zijn gemaakt van koolstofarm staal (AISI4140) en zijn ook verkrijgbaar in roestvrij staal en non-ferro materialen.

Kan de HYTORC Washer worden hergebruikt?
Standaard HYTORC Reaction & Backup Washers kunnen doorgaans meerdere malen worden gebruikt voordat ze moeten worden vervangen. De J-Washer is echter ontworpen voor slechts één enkele toepassing en mag niet worden hergebruikt.

Wat doen de kartels op de HYTORCV Washer?
De kartels creëren weerstand door het verhogen van de wrijving tussen de metalen oppervlakken om te voorkomen dat de sluitring gaat draaien.

Is de HYTORC Washer veiliger dan andere washers?
Ja. Bij gebruik met dual socket drivers en compatibel gereedschap elimineert het HYTORC Washer systeem de noodzaak voor reactiearmen en een back-up sleutel, waardoor het risico op handblessures aanzienlijk wordt gereduceerd.

Hoe kan ik zien of de HYTORC Washer goed is geïnstalleerd?
Zorg ervoor dat de afgeschuinde zijde naar de flens is gericht en de platte zijde naar de moer. Alle markewashers zijn gestempeld of gegraveerd op de afgeschuinde zijde van de ring en mogen NIET zichtbaar zijn bij het monteren van de moer.

Welke maten van de Washer zijn beschikbaar?
HYTORC-reactiewashers en back-upwashers zijn verkrijgbaar in de maten ½” tot 3″ imperiaal, en van M14 tot M80 metrisch.

Welke coatings zijn beschikbaar?
De HYTORC washers zijn verkrijgbaar in een reeks coatings om te voldoen aan specifieke criteria op basis van corrosiebestendigheid, mechanische eigenschappen en milieuoverwegingen. Neem contact op met HYTORC voor meer informatie.

Hoe hard is de HYTORC Washer?
Standaard legering HYTORC Washers zijn doorgehard en met olie gedoofd om een hardheid van 38-45 HRC te bereiken. Roestvrijstalen washers hebben meestal een hardheid van 80-85 HRB, maar kunnen op maat worden behandeld tot 95HRB.

Kunnen ze worden aangepast aan mijn aanvraag?
Ja, alle HYTORC-sluitwashers kunnen worden aangepast aan specifieke toepassingen.

In welke temperaturen kunnen ze worden gebruikt?
De standaard HYTORC Washers kunnen worden gebruikt bij temperaturen van -20°F (-28,8°C) tot 750°F (399°C) voor meervoudig gebruik en tot 1.000°F (538°C) voor eenmalig gebruik.

Wat is de houdbaarheid van een HYTORC Washer?
De HYTORC washers verlaten de fabriek en zijn verpakt met PW32 Vapor Corrosion Inhibitor (VCI) dat ze tot 24 maanden beschermt. Ze moeten worden opgeslagen in de originele verpakking uit de buurt van direct zonlicht in omstandigheden onder 85°F (30°C) en 50% RV.

Wat betekenen de markewashers op de washers?
HYTORC-washers geven de naam “HYTORC” en de grootte van de washer weer in het imperiaal of metrisch. Sommige washers hebben ook een nummer of letter die het specifieke materiaal of de afwerking aangeven.

Werken ze op geverfde oppervlakken?
Ja. HYTORC-washers kunnen worden geïnstalleerd op geverfde of onvoorbereide oppervlakken, maar er kan een getuigenis zijn als gevolg van het indrukken van de kartel in het geverfde oppervlak.

Kunnen HYTORC Washers worden gebruikt in transportmiddelen?
Ja. HYTORC Washers zijn zeer geschikt voor gebruik in transporttoepassingen, met name de nieuwe borgring en de reserve-ring die helpen om de integriteit van de bouten onder invloed van trillingen te behouden.

Heb ik een apart Washer Driver nodig voor elke Washer- en boutmaat?
Ja, u moet voor elke ring en boutgrootte de juiste washersdriver identificeren.

Wat is de grens van de materiaalhardheid van de flens waarmee de Washer effectief is?
Er is geen limiet, maar de hardheid van de wasser moet groter zijn dan de flens om de knopen aan te kunnen slaan.

Wat als er per ongeluk een reactie op de washer ondersteboven wordt geïnstalleerd?
Het is mogelijk dat de sluiting niet goed vastzit. Monteer eenvoudigweg de reactiewasher met de afgeschuinde zijde naar de flens toe en de vlakke zijde naar de moer toe.

Hoe werkt de Back-up Washer?
De Backup Washer en de achterste moer zijn aan de achterzijde van de flens gemonteerd. De Backup Washer heeft aan beide zijden ribbels die voorkomen dat de achterste moer draait.

Voldoet de HYTORC washer aan de internationale normen?
Ja, de HYTORC-reactiewashers en backupwashers worden vervaardigd om te voldoen aan de eisen van de ASTM F3394/F3394M Standard Specification for Hardened Steel Backup and Reaction Washers.

Kan ik HYTORC-washers gebruiken in krappe ruimtes?
Ja, zolang de ondersteuningshulpmiddelen zijn ontworpen of aangepast voor de specifieke toepassing. Neem contact op met HYTORC voor uw specifieke toepassing.

Is de HYTORC J-Washer getest door een onafhankelijk laboratorium?
Ja, meerdere maten van de J-Washer zijn door een geaccrediteerde onafhankelijke testfaciliteit op trillingen getest.

Welk gereedschap werkt met de HYTORC Washer?
HYTORC-washers zijn compatibel met ICE, AVANTI en STEALTH hydraulische momentsleutels, jGun en jGun DIGITAL Pneumatic Torque Tools, en LION GUN en LITHIUM SERIES II elektrische momentsleutels.

Smeer ik beide kanten van de washer?
Nee. Smeermiddel wordt alleen aangebracht op de vlakke kant van de reactiespoeler tegenover de draaiende moer. Er mag geen smeermiddel worden aangebracht op de zijde die in contact komt met de flens.

Is het smeren van de HYTORC J-Washer anders dan bij traditionele reactiewashers?
Nee. HYTORC J-Washers worden op dezelfde manier gesmeerd als een traditionele washer, met smering op het vlakke oppervlak naar de moer toe. Smeer de afgeschuinde zijde niet.

Zal de J-Washer losraken als hij gesmeerd is?
De anti-lossende eigenschappen van de J-Washer zullen niet veranderen als het smeermiddel alleen op de juiste manier op het vlakke oppervlak wordt aangebracht.

Moet de J-Washer gesmeerd worden?
Ja, om de vereiste boutkracht met hetzelfde koppel te bereiken is smering nodig. Breng de smering alleen aan op de vlakke kant van de moer.

Wat is de toename van de uitbreidingsfactor voor de J-Washer?
Uit de eerste tests die met de HYTORC J-washer zijn uitgevoerd, blijkt dat de ringkampositionering een doorbraak mogelijk maakt zonder dat er een extra draaimoment wordt toegepast.

Moet ik een onderzoek uitvoeren om te beslissen welk soort materiaal voor de J-Washer wordt gebruikt?
Voer altijd een onderzoek uit om er zeker van te zijn dat u de juiste materialen voor het werk specificeert. Raadpleeg HYTORC voor eventuele bijzondere materiële omstandigheden.

Zal de nieuwe J-Washer ook in staat zijn om de lading vast te houden onder de thermische omstandigheden van het fietsen?
Het kiezen van het juiste washermateriaal is de juiste manier om de thermische cycli voor een bepaalde toepassing goed aan te pakken. Neem contact op met HYTORC om uw specifieke toepassing te bekijken.

Wat is het benodigde uitbreekmoment voor de HYTORC J-Washer?
De HYTORC J-Washer heeft over het algemeen hetzelfde uitbreekmoment nodig als de HYTORC Reactiewashers, afhankelijk van de toepassing, het warmteniveau en de belasting.

Wat zijn grotere maten voor de J-Washer?
Momenteel is de grotere omvang van de washer 2-1/4 voor imperiaal en M56 voor metrisch, maar de vraag naar grotere afmetingen zal worden overwogen.

Is het koppel om de boutkracht te bereiken anders voor de J-washer?
Nee. Het koppel dat met boutgereedschap wordt uitgeoefend zal hetzelfde zijn als dat van de J-washer.

Zal de gekartelde rand van de J-Washer de moer beschadigen?
Nee. Omdat de moeren harder zijn dan de washers, laat de installatie van de washer alleen een getuigenis achter, die alleen zichtbaar is na het losdraaien van de washer.

Hoe verhoudt de J-Washer zich tot andere sluitwashers?
De J-Washer is een economische oplossing die bewezen heeft effectief te zijn in het handhaven van de vereiste boutkracht in gestandaardiseerde trillingstestcondities. De J-Washer heeft geen extra koppel nodig tijdens het montageproces en zorgt voor een verhoogde veiligheid die andere washers niet bieden.

Is de doorlooptijd van de J-Washer langer dan die van de standaard HYTORC Washers?
Nee, J-Washers zijn meestal op voorraad. Voor grotere hoeveelheden kan een verwachte doorlooptijd van 3-4 weken nodig zijn. Neem contact op met de klantenservice voor offertes en beschikbaarheid.

Wat gebeurt er als de J-Washer ondersteboven wordt geïnstalleerd?
De J-Washer kan niet goed worden vastgezet. Monteer eenvoudigweg opnieuw met de afgeschuinde kant naar de flens toe en de platte kant naar de moer toe.

Zullen de standaardreactiewasher en de J-Washer beide beschikbaar zijn?
Ja. De standaard HYTORC-Reactiewasher en de HYTORC J-Washer blijven beide beschikbaar. Als een toepassing geen vergrendeling nodig heeft, volstaat de standaardreactiewasher.