HYTORC TPF

TPF – Reactiearm

• Werkt veiliger: géén kans op beknelling
• Voorkomt beschadiging aan coating
• Verlaagt sideload door op verder gelegen punt af te steunen:
• Verhoogt controle over boutspanning
• Plaatst snel en makkelijk door verdraaibare dop

Veiligheid, nauwkeurigheid en snelheid staan bij Hytorc hoog in het vaandel. Het resultaat is de TPF reactiearm, waarbij de afsteuning plaatsvindt middels een standaard moerdop die over een nabijgelegen boutkop geplaatst wordt.

Verstelbaar in lengterichting aan te passen aan de onderlinge hartafstand van de bouten.

Veilig: omdat de beide standaard (inbus)-moerdoppen over de boutkoppen heen geplaatst worden. De kans dat de operator bekneld raakt tussen reactiearm en afsteunpunt is nihil.

Nauwkeurig: De nauwkeurigheid van de bereikte boutkracht wordt verhoogd als afgesteund wordt op een verder gelegen punt. Een effect dat vooral van invloed is bij een kleine onderlinge hartafstand van de bouten.

Onderhoud en slijtage nemen eveneens af als het reactiepunt wat verder weg ligt, omdat de sideload daardoor afneemt en de sleutel minder belast wordt.

Geen beschadigingen van kostbare coatings of afgewerkt oppervlak van uw installatiedelen; er wordt op de (buurman)bout afgesteund en niet op de flens, behuizing of pijpwand.

Veilig en makkelijk te plaatsen

De reactiedop, -cup of pin cup is tijdens het verplaatsen vrij over de lengte van de TPF te verschuiven. Dankzij het veiligheidshandvat blijven beide handen uit de buurt van knelpunten en kan letsel worden voorkomen. De dop kan met het handvat worden gedraaid en verschoven, waardoor deze snel en makkelijk over een nabijgelegen moer geplaatst kan worden.

Universeel toepasbaar

Omdat de TPF reactiearm met standaard aandrijfvierkanten werkt, kunt u uw eigen (inbus-)doppen gebruiken. De TPF is te gebruiken met zowel hydraulisch, elektrisch als pneumatisch gereedschap.

Specificaties

Technische gegevens

Model Min. Length L1 Min. Length L2 SQ
Type .7 57 mm 305 mm ¾”
Type 01 76 mm 305 mm ¾”
Type 03 127 mm 320 mm 1”
Type 05 114 mm 305 mm 1 ½”
Type 08 150 mm 470 mm 1 ½”
Type 10 178 mm 356 mm 1 ½”

Gerelateerde producten