HYTORC LoadDISC

HYTORC LoadDISC – Onderlegring

Veiliger, nauwkeuriger en sneller

De LoadDISC is een onderlegring welke u onder een gewone moer plaatst. Door het ingenieuze ontwerp kunt u handenvrij, zonder reactiearm en zonder tegenhoudsleutel werken, waardoor de productiviteit en veiligheid verhoogd worden. De LoadDISC biedt de perfecte oplossing voor:

  • Het niet nauwkeurig en/of parallel kunnen sluiten
  • Beschadigde pakkingen en lekverlies
  • Vreten van bouten
  • Tijdsverlies door torsie in met name lange bouten of studs
  • Persoonlijk letsel door vingerbeknellingen
  • Lostrillende bouten

De LoadDISC is onafhankelijk getest en heeft de ESEF Engineering Award voor het meest innovatieve nieuwe product gewonnen. Volgens de ASME PCC-1-2013 is de LoadDISC goedgekeurd als methode voor het parallel sluiten van flensverbindingen met Simultorc-toolsystemen. Met name bij het sluiten van flensverbindingen bij raffinaderijen heeft de LoadDISC haar sporen ruimschoots verdiend.

Avanti multitool loadDISC
HYTORC Nut beschadiging flensoppervlak vreten

Geen beschadigingen van het flensoppervlak

De LoadDISC draait niet mee over het flensoppervlak. Dit voorkomt beschadigingen en worden herstelkosten voorkomen. Beschadiging van het flensoppervalk heeft als gevolg dat de wrijvingscoëfficient ongecontroleerd en onregelmatig toeneemt, met als gevolg dat een flens niet parallel sluit. Hierdoor raken pakkingen beschadigd en ontstaan er lekkende flenzen. Om verlieskosten en schade aan mens en milieu te voorkomen moet de verbinding worden losgehaald, de pakking worden vervangen en de flens opnieuw worden gesloten, met hoge kosten als gevolg.

Werking LoadDISC

In deze video ziet u waar en hoe de LoadDISC wordt toegepast. Let met name op de eenvoud van montage en de mogelijkheid de sleutel aan de LoadDISC te bevestigen, waardoor deze ook verticaal en zelfs ondersteboven te gebruiken is. De LoadDISC is de voorloper van de HYTORC Washer.