Staal

Boutverbindingen in staal industrie zijn vaak onderdeel van walswerken en transportsystemen die plaatselijk bloot staan aan hoge temperaturen, trillingen en schokbelastingen. Hierdoor worden boutverbindingen op de proef gesteld, zowel tijdens dagelijkse productie alsook tijdens het onderhoudsproces.

De werkomstandigheden kenmerken zich door weinig licht, veel stof en gruis, hoge geluidsniveau’s en moeilijk bereikbare plaatsen voor het vast of losdraaien van bouten. Dit brengt potentiële gevaren met zich mee voor:

  • De wrijvingscoëfficient van bout en moer
  • Het risico van valgevaar van gereedschappen
  • De communicatie tijdens het werken

Hytorc heeft oplossingen voor bovengenoemde kenmerken zowel om boutverbindingen betrouwbaarder te maken tijdens productie, alsook het onderhoudsproces te versnellen en verbeteren. O.a. de Hytorc LoadDisc heeft zijn succes in verscheidene toepassingen in de staalindustrie al bewezen, evenals de Hytorc Nut op bijvoorbeeld fundatiebouten.

Hytorc levert ook software voor het documenteren van het complete aanhaalproces en het registreren en vastzetten op basis van hoekverdraaiing. Verzamel zo eenvoudig uw bewijslast voor de (verplichte) periodieke controle. Onze software voorkomt ook dat u uw bouten niet stuk trekt; handig bij wisselende boutkwaliteit.

Bekijk enkele Hytorc toepassingen in de staalindustrie:

Toepassingen

Klik op onderstaande tegels voor toepassingsvoorbeelden in de Staal industrie