(Petro)chemie

In de petrochemische industrie wordt er zowel door installatie-eigenaren als door contractors onderhoud aan de installaties uitgevoerd. Voor beide partijen kunnen we bolting oplossingen aanbieden waardoor het werk sneller, veiliger en nauwkeuriger kan worden uitgevoerd! Met de Hytorc Washer en Hytorc Nut garanderen wij tenminste 2 keer sneller werken. Kortom, met hetzelfde aantal mensen meer werk verzetten. De Hytorc Washer verhoogt de veiligheid: Nooit meer vingerincidenten door het afsteunen van reactiearmen en/of het gebruik van slagsleutels. In elk geval hebben beide partijen hebben hier dus (financieel) profijt van.

Verder spelen ook de gevolgen van temperatuur- en drukschommelingen een rol: Bijvoorbeeld hoge losbreekmomenten als gevolg van hittecorrosie. Hoge losbreekmomenten zijn weer aanleiding voor beschadiging van de schroefdraad en van het flensoppervlak. Bouten dienen te worden vervangen en flensoppervlakken dienen machinaal te worden nabewerkt. Hytorc heeft tijd- en kostenbesparende oplossingen en denkt graag met u mee.

Wist u dat…

Het gebruik van een onderlegring o.a. beschadiging van het flensoppervlak voorkomt en wordt aanbevolen volgens ASME PCC-1-2000 en VDI2230 richtlijnen? Een van de veroorzakers is beschadiging van het oplegvlak van de moer waardoor de spreiding in boutkracht groter wordt en dus ook de kans op lekkages. Jaarlijks gaat er voor 10-tallen miljoenen euro’s aan grondstof door diffuuslekverlies verloren. Maak daarom kennis met de Hytorc Washer, of een van de andere oplossingen van Hytorc. U kunt geld verdienen met bolting!

Toepassingen

Klik op onderstaande tegels voor toepassingsvoorbeelden in de (Petro)chemie industrie