Kranen en hefwerktuigen

Kranen, lieren en hefwerktuigen hebben een aantal belangrijke boutverbindingen die onderhevig zijn aan wisselende krachten. Enkele zijn zelfs zo kritisch dat ze periodiek geïnspecteerd en gekeurd worden. De boutverbindingen zijn hoog belast waardoor nauwkeurige boutkracht met een kleine spreiding is gewenst. Immers, de sterkste verbinding ontstaat wanneer alle bouten op dezelfde kracht vast staan.

Door de hoge krachten zijn de bouten vaak dicht bij elkaar en dicht bij de wand geplaatst, waardoor in sommige gevallen het vast of losdraaien van de boutverbinding bemoeilijkt wordt. In combinatie met de relatief hoge aanhaalmomenten (hoge percentages van de rekgrens) en de potentiële invloed van relaxatie maakt het dat nauwkeurigheid geboden is.

Hytorc heeft betrouwbare en beproefde oplossingen voor de kranen en hefwerktuig industrie. Naast ons uitgebreide scala aan torque en tensioning gereedschappen voor deze toepassingen, wordt onze engineeringsafdeling steeds vaker al vroegtijdig betrokken bij het ontwerp. Hierdoor kan bij het ontwerp van de kraan al rekening gehouden worden met plaatsing van de boutverbinding. Het resultaat hiervan is gewichtsbesparing en significant kortere assemblagetijden van de kraan.

Hytorc levert ook software voor het documenteren van het complete aanhaalproces en het registreren en vastzetten op basis van hoekverdraaiing. Verzamel zo eenvoudig uw bewijslast voor de (verplichte) periodieke controle. Onze software voorkomt ook dat u uw bouten niet stuk trekt; handig bij wisselende boutkwaliteit.